Telefoon : 010 - 592 51 47  |  E-mail : info@praktijkskinsolution.nl

Oedeem

Heeft u opgezette voeten, enkels, armen of bijvoorbeeld benen? Misschien is uw gewicht in korte tijd toegenomen en uw huid gevoelig. Het kan zijn dat u oedeem heeft. Wat is dat precies en hoe is uw oedeem te behandelen? 

Skin Solution biedt dé behandeling die u nodig heeft tegen oedeem! 

Wat is oedeem?

Een overmatige vochtophoping in een deel van je lichaam. Dat is oedeem. Door dat vocht, zwelt het lichaamsdeel op. Er komt in het lichaam dus meer vocht bij dan wordt afgevoerd. Het kan voorkomen in bijvoorbeeld de voeten, enkels, benen, armen, oksels of buik. Door de ophoping van vocht neemt het lichaamsgewicht vaak in korte tijd toe. Soms is het ook pijnlijk, bijvoorbeeld doordat de huid strakker wordt getrokken en gevoelig is of jeukt. Als oedeem niet behandeld wordt, kan het hard worden (fibrose vorming) en dit kan zorgen voor bewegingsbeperkingen.

Hoe weet u of een zwelling door oedeem komt? Als u op de huid drukt met uw vinger, dan blijft er bij oedeem langere tijd een kuiltje zichtbaar. Neem contact op met uw huisarts als u er zeker van wil zijn of u oedeem heeft.

Oedeem komt soms ook voor bij borstkanker, als gevolg van het verwijderen van de lymfeklieren of bestraling. Skin Solution behandelt ook veel vrouwen met borstkanker effectief en naar grote tevredenheid.

Oedeem is goed te behandelen

Oedeem is goed te behandelen. De therapeuten en specialisten van Skin Solution bieden hiervoor de beste behandeling.

IK KOM VOOR EEN INTAKE

Welke behandelingen helpen ertegen?

De therapeuten van Skin Solution bieden u de beste behandelingen. Altijd afgestemd op uw wensen, voor het gewenste resultaat. Samen werken we aan een vermindering van oedeem. De effectieve behandelingen die wij bieden tegen oedeem:

Lees verder over manuele lymfedrainage, zwachtelen en steunkousen aanmeten door Skin Solution >

Meer informatie en direct aanmelden

Wilt u meer weten over oedeem of zich direct aanmelden? Neem gerust contact op met een van onze therapeuten of lees verder over manuele lymfedrainagezwachtelen en steunkousen aanmeten.