Telefoon : 010 - 592 51 47  |  E-mail : info@praktijkskinsolution.nl

Oedeem na borstkanker

U bent behandeld voor borstkanker. En nu heeft u een opgezette arm, borst of litteken: oedeem. Dit is natuurlijk heel vervelend, zeker als u nog midden uw borstkankerbehandeling zit of net herstellend bent. Wat is oedeem en hoe is oedeem bij borstkanker te behandelen?

Skin Solution biedt dé behandeling die u nodig heeft tegen oedeem na een borstkankerbehandeling!

Wat is oedeem bij borstkanker?

Oedeem is een opeenhoping van vocht die na de behandeling van borstkanker kan ontstaan. Door de borstkankerbehandeling kan uw weefsel beschadigd raken, waardoor vocht niet meer goed gereguleerd wordt. U kunt oedeem krijgen in uw arm, maar ook in uw oksel of bij een litteken. Soms is oedeem pijnlijk, bijvoorbeeld doordat de huid strakker wordt getrokken en gevoelig is of jeukt.

Hoe weet u of de zwelling door oedeem komt? Als u op de huid drukt met uw vinger, dan blijft er bij oedeem langere tijd een kuiltje zichtbaar. Neem contact op met uw arts als u er zeker van wil zijn of u oedeem heeft.

Oedeem is goed te behandelen

Oedeem na borstkanker is goed te behandelen. De therapeuten en specialisten van Skin Solution behandelen dagelijks vrouwen met borstkanker en boeken goede resultaten met de effectieve oedeemtherapie.

Hoe ontstaat oedeem na een borstkankerbehandeling?

Als u geopereerd bent en er bijvoorbeeld lymfen zijn verwijderd, heeft u kans op oedeem onder uw oksel of aan de zijkant van uw romp. Als u bestraald bent, neemt de kans op oedeem ook toe. Soms ontstaat oedeem snel na de behandeling, maar het kan zich ook pas maanden of jaren later ontwikkelen. 

Welke behandelingen helpen tegen oedeem na borstkanker?

De therapeuten van Skin Solution behandelen veel vrouwen met oedeem bij borstkanker en bieden u de beste behandelingen. Altijd afgestemd op uw wensen, voor het gewenste resultaat. De effectieve behandelingen die wij bieden tegen oedeem:

Lees verder over manuele lymfedrainagezwachtelen en steunkousen aanmeten door Skin Solution >

Meer informatie en direct aanmelden

Wilt u meer weten over oedeem bij borstkanker of zich direct aanmelden? Neem gerust contact op met een van onze therapeuten  of lees verder over manuele lymfedrainagezwachtelen en steunkousen aanmeten.