Telefoon : 010 - 592 51 47  |  E-mail : info@praktijkskinsolution.nl

Ontharing dmv laser of IPL.

Ontharing dmv laser of IPL.

Ontharing door laser of IPL. Behandeling vanaf €45,-

Laser- en IPL/VPL behandelingen (fotothermolyse)
Fotothermolyse is een epilatiemethode met licht of laser. De huid wordt zeer kort blootgesteld aan een lichtbundel met een specifieke golflengte. Omdat de huidtherapeut de behandeling niet haartje voor haartje aanpakt maar bij iedere lichtflits een aantal haren tegelijk raakt, kunnen in korte tijd grote oppervlakten behandeld worden.
Als de haren dik en donker zijn, of als het behaarde oppervlak groot is en elektrische epilatie te tijdrovend wordt, zal de huidtherapeut behandeling met de laser of fotothermolyse (IPL: intense pulsed light of VPL: variable pulsed light) aanbevelen. Gepigmenteerde (zwarte en donkerbruine haren) kunnen zowel met elektrische epilatie als met licht- of laserapparatuur behandeld worden. Grijze, witte, blonde en rode haren zijn lastiger te verwijderen met lichttherapie. Het aantal behandelingen varieert. Fotothermolyse is het meest effectief bij donkere haren op een lichte huid.

Adviezen bij IPL of laserbehandeling
Stop vier weken voor de behandeling met harsen, epileren of andere vormen van ontharing. Bescherm de huid vanaf 4 weken voor de eerste behandeling met een zonbescherming met SPF 30 of hoger, tot zes weken na de laatste behandeling. Vermijd de eerste zes weken het zonlicht, de zonnebank en gebruik geen zelfbruinende crèmes. Als u kiest voor ‘permanente’ ontharing door een huidtherapeut, is het belangrijk dat u zelf niet meer epileert (met pincet of de touwtjesmethode) of harst. De haren mogen wel tussen de behandelingen door kort geknipt of geschoren worden. Zelfs bij ‘definitief’ ontharen moet u er rekening mee houden, dat er na verloop van tijd weer nieuwe haren kunnen groeien.

Verwijzing en vergoeding
Voor de behandeling van overbeharing heeft u geen verwijzing van een huisarts of medisch specialist nodig, tenzij uw zorgverzekeraar daarom vraagt. Vergoeding afhankelijk van soort behandeling en voorwaarden zorgverzekering. In de polis van uw zorgverzekering kunt u lezen, of u recht hebt op een (gedeeltelijke) vergoeding van de behandeling(en).