Telefoon : 010 - 592 51 47  |  E-mail : info@praktijkskinsolution.nl

Manuele lymfedrainage

De meest effectieve vochtvermindering 

U heeft oedeem en wilt graag de beste therapie. Maar welke therapieën zijn effectief? En wat kunt u zelf doen? De therapeuten van Skin Solution zijn gespecialiseerd in de beste therapieën bij oedeem, ook na een borstkankerbehandeling. Zij bieden u altijd oedeemtherapie op maat, bijvoorbeeld met manuele lymfedrainage. Altijd voor het beste resultaat. Zodat het oedeem effectief vermindert.

Effectieve oedeemtherapie: manuele lymfedrainage

Wij bieden u altijd de meest effectieve therapie tegen oedeem. Wat zijn uw klachten? Om oedeem te verminderen, is vaak een combinatie van een aantal behandelingen effectief. Manuele lymfedrainage is één van de behandelingen binnen oedeemtherapie, naast zwachtelen en het dragen van steunkousen.

Manuele lymfedrainage zorgt ervoor dat het vocht onder uw huid goed wordt afgevoerd door middel van massage. Het kan zijn dat u na een behandeling manuele lymfedrainage wordt gezwachteld.

Hoe gaat manuele lymfedrainage in zijn werk?

Uw huidtherapeut maakt bij manuele lymfedrainage een zacht pompende of knedende beweging met de handen op en rondom het oedeemgebied. Zo wordt het vocht door het weefsel geleid, naar een plaats waar het gemakkelijker wordt opgenomen. De lymfedrainage stimuleert de vochtopname door de lymfevaten en verhoogt de afvoer van weefselvocht.

Aan het begin van het behandeltraject komt u 2 tot 3 keer per week naar een van onze locaties voor manuele lymfedrainage. Deze intensiteit bouwen we zo als mogelijk af. Hoe lang de behandeling in totaal duurt, is afhankelijk van uw klachten. Hierover zal uw persoonlijk therapeut u tijdens de intake meer vertellen.

Extra: Persoonlijk advies

Wat kunt u zelf doen tegen oedeem voor een optimaal effect? Sport en beweging stimuleren de lymfevaten, zoals wandelen, zwemmen en gymnastiek (onder deskundige begeleiding). Uw huidtherapeut legt u tijdens de therapie ook ademhalings- en bewegingsoefeningen uit, zodat u thuis zelf effectief aan de slag kunt.

Altijd uw gespecialiseerd therapeut

Alleen gespecialiseerde therapeuten bieden manuele lymfedrainage aan bij Skin Solution. Voor het effect van de behandeling is het van groot belang dat de behandeling op de juiste wijze wordt uitgevoerd, passend bij uw vorm van oedeem. Door onze jarenlange ervaring en uitgebreide kennis over oedeem, is het effect van onze behandeling groot. Patiënten zijn zeer tevreden over de zorg die wij bieden.

Skin Solution heeft met alle zorgverzekeraars een contract

Wordt uw therapie vergoed? De eerste 21 behandelingen worden vanuit de aanvullende verzekering vergoedt, als u die heeft, en daarna vanuit uw basisverzekering. Skin Solution heeft met alle zorgverzekeraars in Nederland een contract. Vraag bij uw verzekeraar of ook uw behandeling wordt vergoed.

Ik start direct

Hoe sneller u start, hoe eerder uw oedeem afneemt. U kunt altijd bij ons binnenlopen, en met een afspraak kunnen wij direct van start.

IK MAAK EEN AFSPRAAK

Wilt u meer weten over manuele lymfedrainage en oedeemtherapie of zich direct aanmelden? Neem gerust contact op met één van onze therapeuten.