Telefoon : 010 - 592 51 47  |  E-mail : info@praktijkskinsolution.nl

Steunkousen aanmeten

Blijvend slank met de beste steunkous op maat 

U wilt dat het oedeem niet meer terugkeert. Na een gespecialiseerde therapie kunnen steunkousen ervoor zorgen dat het oedeem wegblijft. Maar welke kousen zijn het beste voor u? Het is van groot belang dat de kousen op de juiste wijze worden aangemeten. De therapeuten van Skin Solution zijn gespecialiseerd in het aanmeten van steunkousen. Zodat het oedeem effectief en op de lange termijn vermindert.

Effectieve oedeemtherapie: steunkousen aanmeten

Uw oedeem effectief behandelen, dat doen de therapeuten van Skin Solution. Wat zijn uw klachten? En welke behandeling past het beste bij u? Tijdens de intake analyseren we uw huid en bespreken we welke behandeling(en) u het meeste effect bieden. Om oedeem te verminderen, is vaak een combinatie van een aantal therapieën effectief. Steunkousen vormen meestal een onderdeel van oedeemtherapie, naast manuele lymfedrainage en zwachtelen.

Steunkousen worden ook wel therapeutische elastische kousen genoemd. Ze worden gedragen door mensen met bijvoorbeeld oedeem, spataderen en trombose. Ook zwangere vrouwen krijgen vaak advies om kousen te dragen om zo spataderen te voorkomen.

Hoe werken steunkousen precies?

Een steunkous oefent druk uit op uw huid, zodat het vocht goed gereguleerd wordt en kan afvloeien. Aan het begin van uw behandeling wordt u vaak gezwachteld. Als het vocht voldoende is afgevoerd, wordt veelal overgestapt op steunkousen. Steunkousen dienen altijd speciaal op maat gemaakt te worden, voor het beste effect. Er zijn bovendien verschillende soorten steunkousen. Welke is voor u het meest effectief? Uw therapeut selecteert speciaal voor u de beste steunkous en meet deze uiterst zorgvuldig bij u aan.

Als het dragen van steunkousen lastig is, bijvoorbeeld omdat u oedeem heeft op uw buik, zoekt u therapeut samen met u naar een juiste oplossing voor u.

Altijd uw gespecialiseerd therapeut

Het is van groot belang dat steunkousen op de juiste manier worden aangemeten. De therapeuten van Skin Solution hebben hier jarenlange ervaring in. Zo leveren de kousen het juiste effect en blijft uw oedeem ook echt weg.

Skin Solution heeft met alle zorgverzekeraars een contract

Wordt uw behandeling vergoed? Het kan zijn dat uw zorgverzekeraar (een deel van) de behandeling vergoedt vanuit uw aanvullende verzekering. Skin Solution heeft met alle zorgverzekeraars in Nederland een contract. Vraag bij uw verzekeraar of ook uw behandeling wordt vergoed.

Ik start direct

Hoe sneller u start, hoe eerder uw oedeem afneemt. U kunt altijd bij ons binnenlopen, en met een afspraak kunnen wij direct van start.

IK MAAK EEN AFSPRAAK

Wilt u meer weten over zwachtelen en oedeemtherapie of zich direct aanmelden? Neem gerust contact op met één van onze specialisten of therapeuten.