Telefoon : 010 - 592 51 47  |  E-mail : info@praktijkskinsolution.nl

Zwachtelen

Vocht weghouden met de best passende zwachtel

U wilt graag dat het vocht verdwijnt. Wat kunt u doen tegen oedeem? En welke therapieën zijn effectief? De therapeuten van Skin Solution zijn gespecialiseerd in de beste therapieën bij oedeem, ook na een borstkankerbehandeling. U krijgt altijd een behandeling op maat, die bijvoorbeeld bestaat uit zwachtelen. Altijd voor het beste resultaat. Zodat het oedeem effectief vermindert.

Effectieve oedeemtherapie: zwachtelen

Skin Solution biedt alleen de meest effectieve therapie tegen oedeem. Wat zijn uw klachten? Tijdens de intake bespreken we welke behandeling het beste bij u past. Om oedeem te verminderen, is meestal een combinatie van een aantal behandelingen effectief. Zwachtelen is vaak één van de behandelingen bij oedeemtherapie, naast manuele lymfedrainage en steunkousen.

Zwachtelen zorgt ervoor dat het vocht  goed afgevoerd wordt en blijft door compressie of druk. Het kan zijn dat u na een behandeling manuele lymfedrainage wordt gezwachteld om te zorgen dat het vocht niet terugkeert. Als het vocht voldoende is afgevoerd, wordt veelal overgestapt op steunkousen en manuele lymfedrainage.

Hoe gaat zwachtelen in zijn werk?

Zwachtels geven terugdruk in uw weefsel, waardoor vocht kan afvloeien. Dit proces wordt ook wel compressietherapie genoemd. Een gespecialiseerd therapeut brengt de zwachtels aan, dit lijkt veel op het aanbrengen van verband. Het is belangrijk dat deze gelijkmatig en op precies de juiste wijze wordt aangebracht. Er zijn bovendien verschillende soorten zwachtels. Welke is voor u het meest effectief? Uw therapeut selecteert speciaal voor u de beste zwachtels en brengt deze uiterst zorgvuldig bij u aan. Een zwachtel wordt wekelijks 2 of 3 keer vervangen, voor optimaal resultaat.

Altijd uw gespecialiseerd therapeut

Het is van groot belang dat zwachtelen op de juiste manier gebeurt. Verkeerd zwachtelen kan uw behandeling zelfs belemmeren of vertragen. Daarom brengen alleen gespecialiseerde therapeuten van Skin Solution bij de zwachtels aan.

Extra: Persoonlijk advies

U wilt natuurlijk graag zo snel mogelijk effect van uw behandeling. Daarom geeft uw therapeut u ook persoonlijk advies. Uw huidtherapeut legt u ademhalings- en bewegingsoefeningen uit, zodat u ook zelf effectief thuis aan de slag kunt. Door in beweging te blijven, kunt het effect van het zwachtelen bespoedigen.

Skin Solution heeft met alle zorgverzekeraars een contract

Wordt uw behandeling vergoed? Het kan zijn dat uw zorgverzekeraar (een deel van) de behandeling vergoedt vanuit uw aanvullende verzekering. Skin Solution heeft met alle zorgverzekeraars in Nederland een contract. Vraag bij uw verzekeraar of ook uw behandeling wordt vergoed.

Ik start direct

Hoe sneller u start, hoe eerder uw oedeem afneemt. U kunt altijd bij ons binnenlopen, en met een afspraak kunnen wij direct van start.

IK MAAK EEN AFSPRAAK

Wilt u meer weten over zwachtelen en oedeemtherapie of zich direct aanmelden? Neem gerust contact op met één van onze specialisten of therapeuten.